Hverdagshundens Blogg

Syv myter om hund og trening

Syv myter om hund og trening

  1. Belønner jeg hunden for dårlig atferd ved å avlede med godis?
  2. - Nei. Hunden må stort sett alltid slutte med den dårlige atferden for å spise godisen.
    * Tips: Kast godis på bakken/ gulvet. Da må hunden bruke nesa for å finne belønningen, og på den måten virkelig gå bort i fra den dårlige atferden og avlede seg selv. Dette roer også ned hunden.

Dominans

Dominans brukes i dag som en betegnelse på hunder som er litt kranglete, som ypper seg med andre hunder og som ofte «brummer» til andre hunder og havner i bråk. «Hunden min er så dominant så den går ikke så godt overens med andre», eller «Hunden min er dominant så den sier i fra når den har fått nok», eller «Jeg må titt og ofte legge bikkja i bakken for å vise hvem som er sjefen», er strofer man ofte hører fra hundeeiere med hunder vi gjerne legger under akkurat denne kategorien.

30 års erfaring med hund= verdensmester!

30 års erfaring med hund, utdannelse hund, pedagogikk, hundetrener, hundeinstruktør, instruktørutdannelse

For mange er det å ha hatt hund i over 30 år ensbetydende med at de både kan alt og vet alt. De som har hatt hund (og spesielt hvis man har hatt en sånn stor sterk en) i 30 år har mer erfaring og kunnskap enn de som har utdannelse innen hund og adferd. Man skal lytte mer til de som har hatt hund i 30 år enn de som trener og jobber med hund daglig. De som har hatt hund i 30 år kan nemlig knuse alle treningsmetoder, alle myter og alt tullballet som hundeinstruktører og andre fagfolk tuller med. De har alltid en forklaring på hvorfor det fagfolket sier er feil og det de mener er riktig.

Hunden min er SÅ SNILL!

Ja vel. Min hund er også veldig snill. Faktisk så snill og at jeg synes synd på henne av og til. Så snill er hun. Men dersom hun møter en annen kjempesnill hund så kan hun faktisk glefse etter den. Vet du hvorfor hun gjør det- selv om hun er kjempesnill?

Det er fordi hun gang på gang har møtt kjempesnille hunder som ikke respekterer at hun ønsker å være i fred. Hun er ikke så glad i andre hunder ettersom hun har blitt skremt. I tillegg har hun et handicap som gjør det vanskeligere for henne å kommunisere. Men hun er kjempesnill.

Hvorfor NEI er positivt!

Når vi mennesker kommuniserer med hverandre så bruker vi ord som settes sammen til setninger. To enkle ord som ja og nei, har stor betydning i språket vårt og betyr det stikk motsatte av hverandre. Stort sett anser vi ja og nei som informasjon om enten vår sinnstilstand, et ønske, et behov eller synspunkt. Er du tørst? Ja. Vil du ha melk? Nei. Passer det at jeg kommer på besøk klokken 13? Nei, men det passer kl 15. Kan datteren din få peanøtter? Nei, hun er allergisk.