Vi om hund

Hverdagshunden snakker med hunden din. Men enda viktigere- vi lærer deg å snakke med hunden din!

De aller fleste som har hund eller har planer om å skaffe seg hund, har også et ønske og et mål om at hunden skal komme når vi roper, sitte når vi ber den om å sitte, bli liggende når det kreves. Vi har et ønske om at hunden skal gå pent i bånd, og være snill med andre mennesker og hunder. Og for å oppnå dette må vi snakke til den i form av kommandoer. Vi snakker altså til hunden. Men tenk om denne monologen kunne bli til dialog? Det kan den!
Hverdagshunden har bred kunnskap og erfaring med hundens atferd, kroppsspråk og handlingsmønstre. Vi mener at all trening av hund starter med god kommunikasjon og forståelse. Det er viktig å lytte og respondere til hva hunden sier, føler, hva den prøver å formidle og hvordan den opplever livet. Hvis vi eiere kan få en forståelse av dette så er det også lettere å lære hunden det vi ønsker. Hverdagshunden ønsker at nettopp hverdagshunden blir forstått og at familien har en harmonisk hverdag. Og tro det eller ei- hunder har et kompleks språk som utveksles mellom individer kontinuerlig. Vi må bare åpne øynene og lytte. Det fortjener hunden vår.

Vår undervisning og trening baserer seg på individuell veiledning for eier OG hund. Dette er viktig fordi alle er forskjellige. Vi vektlegger det å være tydelig, timing i forhold til hundens læreevne, belønne og rose ønsket atferd, men avbryte og avlede uønsket og uakseptabel oppførsel. Det er viktig å lære hunden hva som er lov og hva som ikke er lov. Dette skaper forutsigbarhet og trygge rammer, og gjør det enkelt for hunden din å lære.  

Vi holder kurs, foredrag, privatkonsultasjoner samt at vi lufter og trener hunden din.

Håper å høre fra deg som ønsker å lære mer, gå kurs, har problemer med situasjoner- uansett om de er små eller store!

 

Hundeinstruktør Charlotte Netteberg M.Sc.

Charlotte-web.jpg

Har man vokst opp med hund, vil det alltid forbli en del av livet ditt. Slik har det også vært for min del, fra pudler til pitbull til grand danois, stort som smått. Inntil nylig hadde jeg min andre Boerboel gutt som dessverre måtte avlives pga primær glaukom (arvelig grønn stær), en helt forferdelig avgjørelse. Min andre hund, blandingstispa Alma, får nå all oppmerksomheten og nyter av det!

Min hovedutdannelse er fra NMBU/Ås (master akvakultur/husdyrbruk, 2005) med bl.a. fag innen ernæring, avl/genetikk, etologi/atferd med avgangskarakteren A på masteroppgaven. Instruktørutdannelsen min er fra Oslo Hundeskole (2009/10), hvor jeg i etterkant har deltatt på mange forskjellige seminar, foredrag og kurs innen faget hund og instruksjon. Jeg har gjennomført flere kurs med egne hunder - ordinære lydighetskurs til bronsemerke, agility, konkurransekurs, spesialsøk samt utført en egen utdannelse som terapihund ekvipasje med praksis på sykehjem. Mine egne hunder fungerer også som «figuranter» under kursing og trening av andre.  

De to siste årene har jeg og utdannet meg som holistisk terapeut på hund hos Are Thoresen (2013/14/16). Et utrolig lærerikt emne innen helse med fokus på alternativ og komplementær behandling av hund.  I tillegg sitter jeg i styret for Norsk Boerboel (2015-), og tidligere Norsk Boerboel Klubb (2013).

Hverdagshunden ble startet i 2012 på bakgrunn av erfaringen som hundeinstruktør i andre hundeskoler. Jeg så det var et behov for mer individuelt tilpasset kursing, men også et behov for større fokus på folks oppfatning av hvordan en hund egentlig kommuniserer. Kommunikasjon mellom eier og hund har blitt Hverdagshundens 'hjertebarn'. Jeg ønsker å bidra til at hundeeiere kan forutse situasjoner fremfor å reagere for sent og dermed måtte brannslukke. Dette vil gjøre både eiers og hundens hverdag mye mer behagelig!

(Charlotte er i permisjon året 2017)

Se CV - Charlotte Netteberg Se Diplom

 

Hundeinstruktør Trine Rambøl

trine-cv-web.jpg

Hund er moro! Selv om hunder kan være aldri så vanskelig å ha med å gjøre, er det likevel moro å drive med hund. De gir av seg selv og lyver ikke. Gjør du det riktig som fører vil du skape tillit og bånd med hunden og den vil respondere positivt på din trening i utfordrende situasjoner. Gjør du det feil vil hunden agere deretter. Altså- samspillet mellom hund og fører er kjempespennende! Dyr, og da spesielt hund, har alltid stått i fokus gjennom hele oppveksten og utgjør i dag en stor del av min hverdag og yrkeshverdag. For å gjøre en god jobb som hundetrener så er det klart man trenger mer bakgrunn enn kun å ha drevet med hund i mange år. Det krever åpenhet, kunnskap, erfaring og tålmodighet. Og ikke minst forståelse av individet man jobber med.

I 2009/2010 bestemte jeg meg for å gjøre alvor ut av drømmen om å jobbe med hund, og å gjøre hverdagen til både hund og eier så optimal som mulig. Jeg gjennomførte da Instruktørutdannelsen ved Oslo Hundeskole.

Det å jobbe med hund er utfordrende og givende. Hvert individ har egne behov, meninger og følelser. Mitt mål er å få eier og hund til å trives sammen, samarbeide og ikke minst forstå hverandre. Hunden har et mangfoldig kroppsspråk og har mye å fortelle oss til enhver tid. Vi må bare lære oss å lytte.

Med det mener jeg ikke at vi skal gi hunden godbit når den maser eller at vi skal løpe på tur fordi hunden trekker i båndet, men jeg mener at hvis vi forstår hva hunden tenker er det lettere å fortelle den hva vi ønsker, og ikke minst forstå hva den trenger fra oss som eier i gitte situasjoner.

Idag har jeg fem hunder med veldig ulik bakgrunn, alle med hver sin personlighet. Jeg vil beskrive meg som en hundetrener med stort hjerte, konsekvent og ærlig, med et ønske om åpenhet og tilrettelegging for våre hverdagshunder. Jeg er aktiv innenfor dyreredning, og har blant annet jobbet som fosterhjemsansvarlig i SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals) Adv. Buskerud. Jeg har også bred bakgrunn fra dyrevernsaker med tyngde på fysisk og psykisk mishandling, og rehabilitering av disse. Jeg mener bestemt at de aller fleste hunder kan rehabiliteres så sant de viser tegn og et ønske om bedring selv.

Jeg har selvfølgelig gått et mangfold av hundekurs med mine egne hunder, jeg har holdt kurs i regi av flere hundeskoler, men mitt hovedområde har vært på privatkonsultasjoner. Jeg gleder gleder meg til å møte deg som kunde!

Se CV - Trine Rambøl